معاون توسعه فناوری معاونت علمی:
علم و فناوری لازمه تحقق شاخصهای توسعه پایدار است
معاون توسعه فناوری معاونت علمی:
معاون توسعه فناوری معاونت علمی گفت: تعقل، تدبر، علم و فناوری برای محقق ساختن شاخص های توسعه پایدار در کشور ضروری است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علی وطنی معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در بازدید از شهرک صنعتی چرم شهر و سالاریه شهرستان ورامین و در جمع کارآفرینان و فعالین این عرصه گفت: شهرستان ورامین یکی از شهرهایی است که دین خود را به انقلاب ادا کرده و حالا نوبت مسوولین است که به این شهر و مردم آن خدمت رسانی کنند.
وی افزود: خاک این شهر ارزشمند بوده و خون های زیادی برای آن ریخته شده است؛ درواقع امروز ما میراث دار آب، خاک و محیط زیست این منطقه هستیم و باید تمام تلاش خود را برای حفظ این سرمایه های عظیم بکنیم.
وطنی با اشاره به وجود جوانان تحصیل کرده بیکار در شهرستان ورامین، بیان کرد: باید از مزیت های آن برای اشتغالزایی و ایجاد کسب و کار در منطقه استفاده کرده و تهدیدات موجود در شهرستان مانند وجود فاضلاب های صنعتی و زباله ها را به فرصت تبدیل کنیم.
به گفته وی، هنوز در کشور این باور به وجود نیامده است که نسیم اقتصاد دانش بنیان در کشور وزیدن گرفته و باید از آن استفاده شود، اقتصاد دانش بنیانی که در تمام سخنرانی های مقام معظم رهبری با تاکید تکرار می شود؛ اما هنوز نتایج آن را در برخی شهرها و شهرستان ها نمی بینیم.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی تصریح کرد: بیماری های اقتصادی، اجتماعی و بیکاری جوانان مشکلاتی است که برای رفع و حل آنها نیاز به متخصص داریم و چه کسانی بهتر از جوانان متخصصی که مشکلات را از نزدیک لمس کرده و راه های رفع آن را نیز به خوبی می دانند.
وی افزود: کارآفرینانی چون شما که در شهرک صنعتی با وجود تمام مشکلات و کمبودها فعالیت می کنید و تمام نقایص موجود را هم می شناسید بهترین پزشک برای درمان بیماری های شهرستان هستید.
وطنی بیان کرد: باید به کمک اقتصاد دانش بنیان شهرستان ورامین را آباد کرده و از فرصت به وجود آمده برای تبدیل تهدیدات به فرصت استفاده کنید.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی با اشاره به ظرفیت های موجود در شهرستان ورامین، گفت: کشاورزی، دامپروری و وجود صنایع مختلف در شهرستان ورامین یک مزیت برای آن محسوب می شود که باید با استفاده از ظرفیت جوانان از این مزیت ها استفاده شود.
وی ادامه داد: یکی از راه های نجات شهرستان ورامین، استفاده از مزیت های نسبی و خلق مزیت است به گونه ای که بستر مناسبی برای حضور و ماندگاری جوانان در شهرستان فراهم شده و به نوعی مهاجرت به سمت این شهرستان هم ایجاد شود.
وطنی در ادامه اظهار کرد: باید جوانان و کارآفرینان شهرستان با واژه اقتصاد دانش بنیان آشنا شوند و تلاش کنند به کمک همین اقتصاد، شهرستان خود را توسعه دهند.
وی با اشاره به ستادهای 15 گانه توسعه فناوری معاونت علمی، گفت: برای توسعه فناوری شهرستان ورامین می توان از ظرفیت ستادهای توسعه فناوردی راهبردی معاونت علمی بهره برد به طور مثال برای زنده کردن آب و پیشگیری از خشکسالی این شهرستان می توان از ظرفیت های ستاد آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست استفاده کرد.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی افزود: کارآفرینان و جوانان مستعد و تحصیلکرده شهرستان که مزیت مهمی برای شهر محسوب می شوند به معاونت علمی اعلام کنند که برای توسعه استان چه فناوری هایی مورد نیاز است و چه فناوری هایی می توانند ایجاد کنند تا از خدمات این معاونت بهره مند شده و از وام های صندوق نوآوری و شکوفایی نیز استفاده کنند.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی در دومین جلسه شورای رهبری شهر سبز ورامین به فرماندار این شهرستان، گفت: به کمک ستادها از جمله آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست و ستاد بهینه سازی انرژی، گیاهان دارویی و طب سنتی و انرژی های تجدیپذیر معاونت علمی طرح پایلوت شهر سبز و پایدار ورامین را در شهرستان اجرا کنید تا این شهر به عنوان اولین شهر سبز معرفی شود.
وی با تبیین اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی زمانی محقق می شود که اگر کشورهای دیگر، فناوری یا کالایی را برای ایران تحریم کردند، به همت جوانان و متخصصین کشور بتوانیم همان کالا یا فناوری را در کشور ایجاد کرده و به نوعی ایران برای کشورهای تحریم کننده تبدیل به تهدید شود.
واردات چرم از دیگر کشورها دشمن صنعت چرمسازی شهرستان ورامین
محمدرضا یوسفی فرماندار شهرستان ورامین نیز در این مراسم، گفت: یکی از نمادهای تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور، صنعت چرم سازی است که متاسفانه به دلیل وجود مشکلات زیادی که در این شهرک صنعتی و برای صنعت چرم سازی منطقه به وجود آمده، این صنعت با سختی ادامه حیات می دهد.
وی افزود: چرم شهر ورامین و سالاریه 700 هکتار است و 200 واحد فعال با 4 هزار نیروی انسانی در آن فعالیت می کنند؛ اما واردات چرم از برخی کشورهای همسایه به صورت کیلویی ضربه بزرگی به صنعت چرم سازی این شهرستان زده است.
به گفته یوسفی، یکی از مهم ترین مشکلات این شهرک صنعتی، 5 برابر شدن حق النظاره آب است که این مبلغ بالا، مشکلات زیادی برای واحدها ایجاد کرده است.
وی بیان کرد: متاسفانه این شهرک فقط خام فروشی می کند در حالیکه اگر بتوانیم به جای خام فروشی اقدام به تولید کالاهایی با ارزش افزوده بالا کنیم که قطعا سود حاصل از آن بسیار بیشتر خواهد شد.
فرماندار شهرستان ورامین ادامه داد: اگر مواد خام تبدیل به ارزش افزوده شود همین شهرک صنعتی می تواند کفاف منابع مالی مورد نیاز شهرستان را بدهد و قطعا شرایط شهرستان مناسب تر خواهد شد.
یوسفی گفت: باید از دانایی، تعقل و خرد جمعی برای توسعه اقتصاد شهرستان استفاده کرده و مشکلات را برطرف کنیم.
وی ادامه داد: تصفیه فاضلاب شهر صنعتی چرم شهر و وجود پسماندهای صنعتی واحدها از دیگر مشکلاتی است که چرم شهر را درگیر کرده و هنوز چاره ای برای رفع آن پیدا نکرده ایم.
یوسفی تصریح کرد: اگر این پسماندها و فاضلاب ها وارد محیط زیست شود مخاطرات زیست محیطی زیادی برای شهرستان ایجاد خواهد کرد به همین دلیل از معاونت علمی می خواهیم در حوزه انتقال ظرفیت های علمی، فنی و فعال شدن در کریدور صادراتی کمک کند.
پیمان فلسفی عضو هیات علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و از صاحب نظران وزارت جهاد کشاورزی در ادامه این بازدید به ارائه دشتاوردهای پروژه اقدام پژوهی سازمان بهره وری آسیایی (APO) و وزارت جهاد کشاورزی در منطقه جوادآباد پرداخت.
در ادامه بازدیدها دکتر وطنی و هیات همراه وی از گلخانه گل رژان کویر به عنوان یکی از واحدهای فعال و مجهز به دانش روز کشاورزی و بهینه سازی انرژی نیز بازدید کرده و از نزدیک با نحوه فعالیت و مشکلات این گلخانه نیز آشنا شد.
در این بازدید بر مشارکت مردم در پروژه های مختلف برای ایجاد شهر سبز و پایدار ورامین تاکید شد.
ارسال به دوستان